Saturday, May 23, 2009

sehari di kg raja musa

dr mlm td rasa cam nk g somewhere.last2 pg td rs cm nk blk kg plak.lps hantar abi g keje(anto dpn pintu je..hehe) trus pack brg nk blk kg.boring gak travel sensorg ni..tp nk wat camne..laki aku bz crk duit.hmmm...xpela,bkn susah pn.kuar bkt beruntung,msk bukit tagar,lalu jln rosak depan unisel,sampaila aku kt kg raja musa tercinta.

bila blk kg rs ilang stress sbb x igt dh kt skola n paper exam yg belambak kt uma tu.layan anak buah je la..n sembang2 ngan mak.tp dpt sembang jap je coz mak kena g kenduri kawin plak kt banting.jauh tu....

nak cite psl budak zaman skrg.semlm aku jaga budak solat.(skrg solat pn kena jaga,takut diorg pi tang lain).tetiba nmpak plak 2 org pelajar cina.aku tanyala pesal diorg pn join skali bdk muslim bz2 kt tangga yg dh sedia penuh tu.yg sorg tu bole plak main ba..ba..cak ngn aku.jap dia lari tangga sana,jap2 muncul kt tangga belah sini.punyala hangin hati ini.last2 aku dh x bole watpe aku pn g kelas dia n amik beg dia.pastu baru dia dtg kt kita n dgn muka x bersalah dia bole tanya aku,napa ambik beg saya?aduh...tuhan,sabokanla ati aku.sbnrnya ambik beg ni la cara we all buat utk bg bdk2 yg suka lari sana sini ni dtg kt kitorg.klu x letih wei nk kejar.bila dia dtg kt kita barula bole bg penalti.(sistem merit demerit)

aku rasa zaman kita skola dulu xdela truk cmni.ke sama?sbb aku duk skolah asrama.x tau cmne keadaan skola biasa.tp masa kt skolah dulu puas gak kena rotan sbb nakal.hihi...

kayla...nk g lunch.lapo...jumpa next time.

1 comment:

  1. sesungguhnya zaman dah berubah,perubahan itu kita yang merubahnya,dari tabika ke sk dan sk ke smk dari smk ke ipta tak gitu,hidup itu semua asam garam sambal belacan tak gitu?walau macammana pun hidup itu satu dugaan yang harus kita harungi baik yang baik atau sebaliknya,selagi kita bernama manusia insyallah

    ReplyDelete