Tuesday, April 23, 2013

majlis pertunanganku

gambar2 yg diambil semasa majlis pertunangan saya dengan suami,abdul razak masduki.orang jawa jugak.asal sg buaya,rawang.

video

post 2 taun skali

sesajer search nama sendiri kt google..tup2 kuar lak blog aku ni yg dh lama x bukak.hahaha..aku pn dh lupa aku ada blog.truk..truk..seronok jugak bila baca citer2 lama aku yg x brapa byk dlm blog sendiri ni.lebih kurg cm diari gakla blog ni ek.cuma yg ni org lain bole baca tp aku rs xde sapa pn yg akn baca blog aku sbb aku x penah promote kt org pun.

aku bkn suka menulis pn sbb tu mkn taun aku nk tulis new post dlm blog ni.klu berckp pn aku perasan susah aku nk tarik perhatian org utk dgr ckp aku.sbb tu susah agknya students aku nk dgr kata aku.klu jd jurujual sure rugi towkey yg gaji aku.sbnrnya sblm menulis ni kena byk membaca.aku ni jarang sgt2 membaca sbb tu payah nk suruh menulis.apa yg aku merepek memlm ni tah..

k la..cuba lg esok.hahaha...

Tuesday, March 20, 2012

akhirnya..

dh bertaun x lyn blog.klu tgk last post tu dr taun 2009 kot.time ni la najla br nk jd.najla iffah syahzani akhirnya lahir pd 24.4.2010.berat 4.03 kg.confirm ank aku tu.hahaha...alhamdulillah,lps 2 taun kosong akhirnya allah makbulkn doa aku utk timang cahaya mata.sekarang ni dia nk msk 2 taun dh.punyala lama aku x lyn blog.hahaha..klu ada kesmpatan igt nk uploada gamba dia nnt.skrg blom pandai sgt lg.dh lupa lgsung psl blog ni.

br seminggu aku duk uma aku sndri.maksudnya uma yg aku beli guna duit loan kerajaan malaysia.sblm ni aku dok menyewa byk uma dh sbb pyh nk crk umka sewa kt cni.aku dh pn pndh ke perak pd taun 2010.lps je abis pantang bersalinkn najla.trus carik uma utk dibeli sbb tensen carik uma sewa yg mcm pisang goreng panas kt sini.sain agreement taun 2010,dpt CF 2011,dpt duk 2012.lama gk menunggu.sblm duk uma ni dh 2 homestay n 2 uma sewa aku duk sepanjang bln jun 2010 tu smpai bln lepas.penat2..asikla pindah jer.mujur najla ril;ek jer walaupn asik pndah2 uma.

adoi..dh penat la.lama dh x mengarang citer.sambung next time la.nk tido...babai..


Friday, July 24, 2009

cherating...i'm coming..

lama betul rasanya aku dh menulis dlm blog ni.la ni,aku tgh duk bilik 107 kt residence inn,cherating ni.ikut kilang abi (Jord Malaysia Sdn Bhd) wat family day kt cni.so arini aku terpaksa la amik cuti.bagus sggh tempat ni,dlm bilik pn ada wifi.senang,xyh kuar2 bilik.bole lpk ngn abi skali.td gerak dr uma dlm kol 3.30 ptg,smpai cni kol 7 lebey.xdela jauh sgt...tapi boring dok lalu highway MTD tu.xde pemandangan kampung2,pekan2 n kebun2 org.sume utan yg x brapa nk jadi.
td baru je abis dinner diakhiri dengan karaoke.tp sumer org dh x sabo2 nk mandi swiming pool,last2 tggl aku,abi n beberapa geng abi yg tggl layan lagu2.kitorg nyanyi...kitorg dengar sendiri.nasibla...
esok pepagi katanya ada games.cam sukaneka la.biasal..benda wajib dlm family day mana2 pun.tp aku x join kot...maleh la....ni pun dh ngantuk ni.tido dulu la...bye...

Saturday, May 23, 2009

sehari di kg raja musa

dr mlm td rasa cam nk g somewhere.last2 pg td rs cm nk blk kg plak.lps hantar abi g keje(anto dpn pintu je..hehe) trus pack brg nk blk kg.boring gak travel sensorg ni..tp nk wat camne..laki aku bz crk duit.hmmm...xpela,bkn susah pn.kuar bkt beruntung,msk bukit tagar,lalu jln rosak depan unisel,sampaila aku kt kg raja musa tercinta.

bila blk kg rs ilang stress sbb x igt dh kt skola n paper exam yg belambak kt uma tu.layan anak buah je la..n sembang2 ngan mak.tp dpt sembang jap je coz mak kena g kenduri kawin plak kt banting.jauh tu....

nak cite psl budak zaman skrg.semlm aku jaga budak solat.(skrg solat pn kena jaga,takut diorg pi tang lain).tetiba nmpak plak 2 org pelajar cina.aku tanyala pesal diorg pn join skali bdk muslim bz2 kt tangga yg dh sedia penuh tu.yg sorg tu bole plak main ba..ba..cak ngn aku.jap dia lari tangga sana,jap2 muncul kt tangga belah sini.punyala hangin hati ini.last2 aku dh x bole watpe aku pn g kelas dia n amik beg dia.pastu baru dia dtg kt kita n dgn muka x bersalah dia bole tanya aku,napa ambik beg saya?aduh...tuhan,sabokanla ati aku.sbnrnya ambik beg ni la cara we all buat utk bg bdk2 yg suka lari sana sini ni dtg kt kitorg.klu x letih wei nk kejar.bila dia dtg kt kita barula bole bg penalti.(sistem merit demerit)

aku rasa zaman kita skola dulu xdela truk cmni.ke sama?sbb aku duk skolah asrama.x tau cmne keadaan skola biasa.tp masa kt skolah dulu puas gak kena rotan sbb nakal.hihi...

kayla...nk g lunch.lapo...jumpa next time.

Sunday, May 17, 2009

ada internet akhirnya...

lama bebeno aku x online.leceh klu guna org nye line ni.kejap ada,lama xde.bkn aku x nk ada line sendiri.aritu aku dh apply tm streamyx.korg imagine sendiri la...aku apply bln 12,2008.diorg approve application aku tu baru bln lepas (16/4/2008).aku igt lg date nya sbb time tu aku g kedai tm utk terminate phone line aku.fedup aku laki bini tunggu moderm x sampai2.phone line pn teruk line nye.jap ada..lama xde.haha...igt nk lyn celcom broadband la..tp duit x cukup lg.tunggu la nanti..

aku ni baru lps print out cover depan exam paper utk mid sem next week ni.tiz time aku wat paper PJK(Pendidikan Jasmani & Kesihatan).nk muntah gak tgk nama2 kelas yg banyak ni.last week aku dh setlekan staple exam paper bdk2.sumer skali ada 750 set.setiap satu set ada 3 keping kertas.banyak kan?utk pengetahuan semua,dlm byk2 sekolah aku belajar or mengajar,sekolah ni la paling banyak kelas dalam 1 tingkatan.form 1 je ada 22 kelas,form 2 ada 21 kelas.form lain aku x berapa nk igt coz sekolah aku ada 2 sesi.aku tau psl sesi petang je sbb aku mengajar dalam sesi ptg.

kadang2 aku rasa bila aku jd cikgu ni aku jd semua.cthnya time exam ni,aku yg buat soklan(pengarang buku),staplekn kertas soalan tu(kerani),kena asingkan kertas ikut kelas & bil pelajar(kerani),jaga diorang exam(pengawas peperiksaan),kena pulak masukkan markah pelajar dalam komputer(kerani IT),hantar result kt parents(kerani),kena complete kan buku adab students(guru).haha...ada akhirnya guru tu.belom lg aku citer pasal hari kantin.aduh....kena jd bisnesman,akauntan n mcm2 lg.letih tp seronok coz bole jd mcm2.apapun aku bersyukur coz aku ada keje yg bole wat aku survive dlm idup ni.alhamdulillah....

banyak lg aku nk cite tp masa dh time.dh janji ngan hubby nk g s.alam.kena bersiap.jumpa lgi next time.salam....

Sunday, May 3, 2009

salam asam pedas...

sedapnya asam pedas abi,tp sket sangat.x cukup....

arini tlg hubby msk asam pedas kt kg.x tlg ponn..tlg kemas dapur je smpai berkilat..well..org lelaki wat keje agak kecah sket la ye jdnya.apapun asam pedas laki aku memang kelas.semua org puji2.kembang la tu...hihi..

husband saya ni memang terror masak orgnya.kt umah mmg diala yg masak.biarla dia penat cmne pun dia mmg akan turun ke dapur.saya sejak kawin mmg dh kurang msk.klu dia blk mlm sgt baru sy msk.tu pun lauk2 simple jer.klu x sardin,telur ceplok.tu je la...tau x telur ceplok?klu jawa mesti tau punyer.klu x tau..cuba tanya kwn2 jawa.

kayla..ada keje nk buat.tata.....

teruja...

skrg dh pukul 2.30 pg.husband sy pn dh tido.sy dok ngadap pc ni dr pukul 9 lbh td.tgh excited melayan blog ni.patutla kkk sy smpai x tido mlm wat benda ni.rupanya seronok bila dpt something new utk dibuat.byk lg benda yg kena belajar ni.dh lama x surfing,rs cm bengong pulak diri ini.
wat post pn sket2 jer...tgh x reti lg.klu dh reti nnt brula bole wat novel dlm ni.hehe....

Saturday, May 2, 2009

testing 1,2,3....

gambar ni sy amik masa taun 2007.tahun terakhir di sarawak.masa tu dok jaga spm kt satu sekolah d sarikei.ada gap seminggu so kitorg gunakan utk berjalan2 ke seluruh pelusuk negeri sarawak.


dr kiri saya,ain n suri.kitorg ni la cikgu semenanjung yg tinggal kt sekolah kitorang mengajar,smk sg paoh,sarikei.yg lain sume dh dpt tukar coz dh kawin.sy dpt tukar tahun 2008,kiranya ni la last sy merayap kt srwak.




camnila keadaannya stesen penapisan petroleum di bintulu.gambar ni diambil dari menara tinjau di taman berdekatan




tempat ni pulak kiranya main opis LNG di bintulu.cantik tempat ni.cambest je keje kt dalam ni.



kitorg x dpt masuk dlm,so,dpt begambo dengan polis yg kawal gate depan pn jadila...


ni la jurucakap petronas akan datang.x pecaya?tgkla nnt iklan raya taun ni.mesti ada kitorg bertiga berlakon skali.hihi...


ni pulak tempat helmi keje.dekat je dgn hotel tempat kami menginap.


ini la helmi.kawan yang keje kt petronas merangkap pemandu pelancong kitorg.org sabah tp keje kt srwak.samala nasib mcm sy dan kwn2.
rindula kt korg kt sarawak tu..kt sana asik jln jer..kt sini jln dgn suami je la.klu dia keje x tau nk jln ngn sapa.thanks to helmi yg sanggup layan karenah 3 org pelancong yg byk songeh.siap tanggung mkn minum kitorg lg sepjg kt bintulu.bagus betul org sabah ni.